Skip to main content

HUIS&HYPOTHEEK STADSLOOP 5 OF 10 KM

GEZELLIG MET ELKAAR

GA JIJ DE UITDAGING AAN?

GOEDE DOEL: Fietsmaatjes Eemsdelta

Fietsmaatjes Eemsdelta, ook bij u in de buurt

Samen genieten op de fiets. Dat gun je toch iedereen? Fietsmaatjes Eemsdelta maakt dat mogelijk door vrijwilligers te koppelen aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning, een e-bike waarbij je naast elkaar zit.

Sommigen houden het bij een rondje door het dorp waarbij de koffie met appeltaart het hoogtepunt vormen, anderen dagen elkaar uit met stevige fietstochten door weer en wind. Het plezier staat bij iedereen voorop. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken en de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Gezond en gezellig! Daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers!

Onze gasten zijn mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans en cognitie (zoals dementie). Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden, ze houden vaak van fietsen en maken graag contact. De coördinatoren zoeken altijd naar een mooie match. Fietsmaatjes kunnen zo echte maatjes van elkaar worden. Onze duofietsen zijn goede, robuuste en veilige fietsen, die wekelijks technisch worden gecontroleerd en regelmatig worden onderhouden door de fietsenmaker.

Iedere gast en vrijwilliger krijgt een intakegesprek en vrijwilligers een fietstraining met duidelijke instructies. Regelmatig houden we contact met zowel gast als vrijwilliger. Als eerste gemeente in het noorden hebben vrijwilligers in Eemsdelta het initiatief genomen om het Fietsmaatjes project te starten. Dit is op meer dan 33 andere locaties in Nederland al een succes.

We zijn in 2021 in Delfzijl van start gegaan met een enthousiaste groep vrijwilligers en bouwen continu aan uitbreiding van het aantal vrijwilligers, gasten en locaties. Door het groeiende aantal gasten in Appingedam zijn we daar nu ook bezig met de opzet van een nieuwe locatie.

Allereerst hebben we daarvoor fondsen nodig voor de aanschaf, stalling, verzekering, onderhoud en exploitatie van een duofiets.

We zijn er trots op dat de Stadsloop Appingedam middels de sponsoren NH1816 en Schonewille&Ter Harkel Fietsmaatjes Eemsdelta heeft uitgekozen als goed doel. Hierdoor komen we al een heel eind in de goede richting.

Behalve fondsen hebben wij ook vrijwilligers nodig in verschillende functies: coördinatoren, technisch beheerder en ook bestuursleden. Lukt dat dan komt Fietsmaatjes Eemsdelta binnenkort ook bij u in de buurt!

Zie voor meer informatie: Fietsmaatjes

Stadsloop Appingedam wordt mede mogelijk gemaakt door: