Skip to main content

HUIS&HYPOTHEEK STADSLOOP 5 OF 10 KM

GEZELLIG MET ELKAAR

GA JIJ DE UITDAGING AAN?

Kinese Fysiotherapeuten Stadsloop Wandelen

In 2024 bestaat het onderdeel Wandelen van de Stadsloop Appingedam uit een wandelroute over 5 of 10 km. De route zal voorzien zijn van bewegwijzering. Tevens krijgt een ieder een plattegrond mee waar de route op staat beschreven. 

Al jaren wordt in Appingedam de Stadsloop Appingedam gehouden, waaraan ieder jaar ruim 1000 hardlopers meedoen. Speciaal voor de twintigste jubileumeditie in 2016 werd  voor de eerste keer het onderdeel 'wandelen' toegevoegd.

Het doel is om op een laagdrempelige manier mensen te laten bewegen. Veel gezondheidsklachten kun je in veel gevallen beïnvloeden door een goede leefstijl. Dan gaat het onder andere over goede voeding en voldoende lichaamsbeweging. Met een betere leefstijl kunnen chronische ziekten voorkomen of verminderd worden. Het helpt goed tegen bijvoorbeeld suikerziekte, diabetes en overgewicht. Fysiotherapeuten hebben een preventieve taak om gezondheidsklachten te voorkomen en daar past beweging goed in. Daarom is het Gezondheidscentrum al enige tijd bezig om mensen meer aan het bewegen te krijgen. Een half uur bewegen per dag helpt al veel. Van belang is dat het bewegen laagdrempelig is.

De wandeltocht vindt plaats op zaterdag 29 juni tijdens de Huis&Hypotheek Stadsloop Appingedam. De starttijd is om 11.00 (10 km) en 11.30 (5 km). De wandelaars verzamelen zich voor de start in de muziekkoepel achter de kerk.

 Inschrijven.nl vooraf kan tot uiterlijk 20 juni. Ook kun je nog inschrijven in de winkel van Albert Heijn op woensdag 26 juni van 18.30-20.30 uur. Inschrijven en ophalen van startnummers kan ook vanaf 10.00 in de Nicolaikerk in Appingedam.

Stadsloop Appingedam wordt mede mogelijk gemaakt door: