Wandelen

De Univé Stadsloop Appingedam kun je ook wandelend afleggen. Hiermee hopen het Gezondheidscentrum Overdiep en de Univé Stadsloop Appingedam meer mensen in beweging te krijgen.

Al jaren wordt in Appingedam de Stadsloop Appingedam gehouden, waaraan ieder jaar rond de 2000 hardlopers meedoen. Speciaal voor de twintigste jubileumeditie in 2016 werd het onderdeel 'wandelen' toegevoegd.

Het doel is om op een laagdrempelige manier mensen te laten bewegen. Veel gezondheidsklachten zijn namelijk het gevolg van een verkeerde levensstijl. Dan gaat het over voeding en beweging. Met een betere levensstijl kunnen chronische ziekten voorkomen of verminderd worden. Het helpt goed tegen bijvoorbeeld suikerziekte, diabetes en overgewicht. Fysiotherapeuten hebben een preventieve taak om gezondheidsklachten te voorkomen en daar past beweging goed in. Daarom is het Gezondheidscentrum al enige tijd bezig om mensen meer aan het bewegen te krijgen. Een half uur bewegen per dag helpt al veel. Van belang is dat het bewegen laagdrempelig is. 

De wandeltocht vindt plaats op zaterdag 29 juni tijdens de Univé Stadsloop Appingedam. De starttijd is om 19.35 uur, vijf minuten na de start van de recreantenloop. De wandelaars verzamelen zich voor de start in de muziekkoepel achter de kerk.

Aanmelden via internet kan tot uiterlijk 20 juni. Ook kun je nog inschrijven in de winkel van Albert Heijn op dinsdag 25 juni van 18.30-20.30 uur.