24e Stadsloop Appingedam afgelast vanwege corona virus

De 24e Editie van de Stadsloop Appingedam wordt een jaartje  verschoven!!

 

Het bestuur van de Stichting Stadsloop Appingedam heeft zich beraden op de 24e editie, die gehouden zou worden op zaterdag 27 juni 2020.

 

Alhoewel de voorbereidingen voor de Stadsloop al geruime tijd gaande zijn, vindt het Bestuur het  niet langer verantwoord verder te gaan met de verdere voorbereidingen.

Het is in de eerste plaats nog onzeker of evenementen als deze na 1 juni al weer georganiseerd mogen worden en bovendien wil het bestuur in  deze voor onze ondernemers erg moeilijke tijden niet aankloppen voor een sponsorbijdrage voor een evenement waarvan niet zeker is of deze wel door kan gaan. Het gaat wel om 2000 lopers en een paar duizend toeschouwers.

 

De kritische datum om het evenement überhaupt goed georganiseerd te krijgen is bijna bereikt. Contracten moeten worden afgesloten, bestellingen moeten worden gedaan, materialen moeten worden vastgelegd etc. Dit zijn stevige financiële risico’s terwijl helemaal niet zeker is of  het op 27 juni al weer mogelijk is om met grote groepen mensen samen te komen. 

Het bestuur vindt het daarom niet verantwoord om door te gaan met de verdere voorbereiding.

 

Daarnaast,  en dit is voor het bestuur een belangrijke reden, hebben wij  gemeend om in deze tijden niet bij bedrijven en sponsoren langs te gaan voor de jaarlijkse bijdragen. De Stadsloop is een prachtig hardloopevenement maar de prioriteiten liggen op dit moment echt ergen anders!

 

Zonder sponsoren en bedrijfsleven is de Stadsloop niet te organiseren.  We zijn alle sponsoren en bedrijven waar we de afgelopen jaren een beroep op hebben mogen doen, zeer dankbaar en hopen dat ze allemaal goed door deze crisis heen komen.

 

Het bestuur gaat er van uit dat er begrip is voor het feit dat de 24e editie van de Stadsloop een jaartje wordt uitgesteld. De gezondheid van allen heeft op dit moment echt alle prioriteit.

 

Het bestuur van de Stichting Stadsloop Appingedam is van plan om volgend jaar weer een prachtig, gezellig en sportief feest te gaan organiseren!